Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Utrechtpad: Baarn - Egelshoek 19km.

GPS

Onder een stralende zon lopen we van het station Baarn naar het Baarnse bos, langs de grote vijver en maken we een kleine omweg langs de Obelisk, een 37 meter hoge naald ter herrinnering aan de slag bij Waterloo.
Even later komen we het Baarnse bos uit en staan we voor paleis "Soestdijk".
We lopen een klein stukje langs de drukke straatweg die we oversteken waarna we de bossen weer inlopen.
Onderweg passeren we regelmatig kleine overstapjes waarna we uitkomen bij "De Stulp", een heide- en stuifzandgebied waar we op afstand enkele Charolais runderen passeren.
Na "De Stulp" wandelen we verder door de bossen en komen we uit bij het "Pluismeer", een bosven met een observatiehut.
Na het "Pluismeer" lopen we de Dorpsstraat van het kasteeldorp de "Lage Vuursche" binnen waar we op één van de vele terrassen onze lunch nuttigen.
Na de "Lage Vuursche"gaat het Utrechtpad verder door het Maartensdijkse bos en passeren we de "Zwaluwhoeve", een boerderij gelegen in de bossen waar de voormelde Charolais runderen worden gefokt.
Via een loodrecht fietspad lopen we op de provinciale grens van Utrecht en Noord Holland en onderweg passeren we regelmatig oude hardstenen grenspalen.
We lopen verder over de Bosberg en steken de drukke A27 over en direct daarna de spoorlijn Utrecht-Hilversum met zijn markante boogpalen voor de bovenleidingen.
Langs de Zwarte Berg wandelen we verder en komen langs de Hilversumse Heide die we even later weer verlaten en komen aan bij het begin van het Tienhovens kanaal dat hier midden in de bossen is verzand en eindigt.
We blijven nu voorlopig dit kanaal volgen en lopen de bossen uit naar het open weidegebied waarna we aankomen bij de Egelshoek, de plaats waar Floris V gevangen werd genomen.
Voor ons echter is deze plek het einde van deze etappe van het Utrechtpad.

Paleis Soestdijk
De Stulp
Pluismeer
Spoorlijn
Grenspaal