Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Utrechtpad: Goyerbrug - Leersum 18km.

GPS

Nadat we de fietsen bij Leersum hebben neergezet rijden we naar de Goyerbrug waar we onder een stralende zon vertrekken voor onze 3e etappe van het Utrechtpad.
Over een graskade langs het Amsterdam Rijnkanaal blijven we voorlopig deze graskade ruim 6 kilometer lang volgen naar de prinses Irenesluizen bij Wijk bij Duurstede waarna we bij deze sluizen het kanaal oversteken naar de andere oever.
We volgen nog even deze oever tot het punt waar het kanaal in de Lek stroomt waarna we de Lekdijk een klein stukje volgen en even verder weer linksaf slaan naar kasteelslot "Duurstede".
Daarna wandelen we door het oude centrum van Wijk bij Duurstede en passeren o.a. de markt met de vele terrassen, het raadhuis en de oude kerk.

Via de brug en de Singel verlaten we Wijk bij Duurstede en komen we weer uit langs de oevers van de Kromme Rijn die we even later oversteken.
We lopen verder via de Amerongerwetering en slaan even later linksaf een smal griendpad in dat we een tijdje volgen tot de Langbroekerdijk die we snel weer verlaten waarna we een pad volgen vol met onkruid en brandnetels.
Aangekomen op de Gooyerdijk volgen we, ruim een kilometer lang, deze dijk waarna we een sloot moeten oversteken en hierna lopen we via een houtwal de bossen van het landgoed "Broekhuizen" in.

We lopen langs de ridderhofstad Broekhuizen en passeren de Londotuin, een heemtuin.
Even verderop zien we rechts de "Schevikhoven". Dit was vroeger een kasteeltje daterend uit de 14e eeuw met een fraaie duiventoren.
Hierna komt Leersum in zicht waar onze etappe voor deze dag van het Utrechtpad eindigt.

Prinses Irenesluizen
Kasteelslot Duurstede
Griendpad
Schevikhoven
Lek