Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Utrechtpad: Amersfoort - Baarn 16km.

GPS

Deze keer beginnen we de wandeltocht bij het station van Baarn en nemen de trein naar Amersfoort waar onze vorige etappe van het Utrechtpad werd beëindigd.
Onder een stralend voorjaarszonnetje lopen we door het oude centrum van Amersfoort en passeren we oude monumentale panden, vaak gelegen aan fraaie grachtjes.
Via de bekende Koppelpoort wandelen we langs het oude havengebied van de rivier de Eem om even later het Valleikanaal over te steken waarna we Amersfoort uitlopen richting Hoogland.
Na Hoogland gaat het Utrechtpad verder naar het buurtschap Coelhorst en passeren we even later de oude Coelhorster Kapel, waarna we even verderop links afslaan en de Krachtwijkerweg oplopen.

Het pad gaat verder langs het "Werk bij Krachtwijk", een oud verdedigingswerk van de Grebbelinie en door open weidegebied met veel weidevogels.
We wandelen verder langs een wetering en komen bij het voormalige stoomgemaal van Zeldert waarna we de zomerdijk oplopen langs de Eem.
Via een hobbelig graspad lopen we wisselend tussen rietkragen en wilgenbomen en volgen het Utrechtpad een geruime tijd over deze zomerdijk vlak langs de Eem.

Bij de drukke A1 aangekomen steken we via de Eembrug de rivier over naar de andere oever.
Aan de overzijde van de Eem wandelen we, wederom langs de oevers van deze rivier, een stukje terug waarna we de buitenwijken van Baarn binnen wandelen.
Wandelend door de lanen en straten van Baarn passeren we verschillende oude statige villa's waarna we uitkomen bij het station van Baarn waar onze etappe voor deze dag weer eindigt.

Koppelpoort
Coelhorster kapel
Rivier de Eem
Amaliapark
Station Baarn