Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Utrechtpad: Algemeen 164km.

GPS
RouteInformatie

Het Utrechtpad is een Streekpad van 164 kilometer lang.
De route maakt een grote lus door met name het oosten en noorden van de provincie Utrecht.
Zoals bij streekpaden gebruikelijk is, is het een rondwandeling die in beide richtingen is gemarkeerd met de bekende geel-rode tekens en in een Nivon gids is beschreven.
Het Utrechtpad rijgt de mooiste gebieden aaneen, het Kromme Rijngebied, Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei, Eemvallei en de Vechtvallei.
Door de afwisseling van landschappen is het Utrechtpad een unieke wandeling, de diverse landschapstypen leveren een uiteenlopende flora en fauna op.

Dit streekpad laat zien dat ook in een behoorlijk verstedelijkt deel van Nederland aantrekkelijke wandelgebieden niet altijd ver weg hoeven te zijn.
Aan weerszijden van Utrecht vormen de Kromme Rijn en de Vecht de leidraad terwijl ook de Utrechtse Heuvelrug een flinke rol opeist.
Onderweg zijn aansluitingen op het openbaar vervoer voldoende aanwezig.

De route begint en eindigt in Utrecht en loopt via de Oude Gracht, langs de Kromme Rijn naar Bunnik en Odijk, langs de Langbroeker Wetering en de Oude Kromme Rijn naar Wijk bij Duurstede.
Daarna verder naar Leersum, via het natuurreservaat Leersumsche Veld naar Amerongen en door het Amerongsche Bosch naar Veenendaal en via het natuurgebied Den Treek naar het centrum van Amersfoort.
Van Amersfoort gaat de route door een polderlandschap naar Baarn en via bossen en heide richting Hilversum en vervolgens door een polderlandschap naar Maarssen waarna we langs de Vecht weer terugkeren in Utrecht.