Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Utrechtpad: Utrecht CS - Odijk 15km.

GPS

Vanaf het station Utrecht lopen we naar de bekende Oude Gracht die we onder een stralende zon helemaal aflopen naar de Tolsteegbrug waarbij we de statige Dom op kleine afstand passeren.
Bij de Tolsteegbrug aangekomen stroomt de Kromme Rijn in de Utrechtse singels.
We nemen een voetpad langs de oever van de Kromme Rijn welke later overgaat in een Jaagpad.
Dan wandelen we Utrecht uit en passeren één van de vier forten "Lunetten" namelijk het fort "Lunetten I".
Aan de andere zijde van de Kromme Rijn zien we het nieuwe stadion Galgenwaard liggen wat de thuishaven is van voetbalclub F.C. Utrecht.

We lopen in de schaduw van de vele bomen langs de Kromme Rijn verder en komen, nadat we de drukke A27 zijn gepasseerd, bij de bossen van Amelisweerd waar we het huis "Nieuw-Amelisweerd" aan de overzijde zien liggen.
Daarna passeren we even later de gebouwen van "Oud-Amelisweerd" en weer even later gevolgd door de Ridderhofstad "Rhijnauwen".
Na de bossen van Amelisweerd blijven we het jaagpad langs de oever van de Kromme Rijn volgen en passeren op afstand een serie bunkers en het Fort Rhijnauwen.
Vlak voor Bunnik steken we over naar de andere oever en lopen door het Wetstein Pfisterpark over het Jaagpad verder langs de Kromme Rijn en passeren verschillende Kwakelbruggetjes.

Onder één van deze bruggetjes stroomt het Grand Canal van het landgoed "Wulverhorst" bij Zeist in de Kromme Rijn.
We lopen onder het viaduct van de drukke A12 door en blijven de Kromme Rijn volgen waarna even later de gemeente Odijk in zicht komt. Hier verlaten we het Utrechtpad om via de Odijkerweg naar het even verderop gelegen station van Driebergen/Zeist te lopen waar we terugkeren naar ons beginpunt.

Utrecht
Oude Gracht
Kromme Rijn
Oud Amelisweerd
Bunnik