Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Utrechtpad: Odijk - Goyerbrug 15km.

GPS

Onder een stralend zonnetje starten we deze etappe weer op het Jaagpad langs de Kromme Rijn bij Odijk en dit Jaagpad zullen we nog even een tijdje volgen.
Net buiten Odijk stroomt de Langbroekerwetering in de Kromme Rijn en vanaf dat punt volgen we de weg langs deze Langbroekerwetering en komen langs een poort waarachter vroeger kasteel "Rysenburgh" stond.
Even later verlaten we de Langbroekerwetering en lopen de bossen in naar kasteel "Beverweert" dat wordt omgeven door een fraai parkbos.
We lopen rond het kasteel en steken hier de Kromme Rijn weer tweemaal over, passeren het brinkdorp Werkhoven en keren tussen de graanvelden door weer terug naar de Langbroekerwetering.
Langs deze wetering ligt iets verderop kasteel "Sterkenburg" met zijn opvallende ronde toren uit de 13e eeuw en even later passeren we de duiventoren van dit kasteel.
Een klein stukje verderop verlaten we de Langbroekerwetering en wandelen door de bossen naar kasteel "Hardenbroek" en via de oprijlaan verlaten we dit grondgebied en komen weer bij de oevers van de Kromme Rijn uit.
We steken de Kromme Rijn over en via een smal paadje wandelen we verder langs een zijtak, over de oevers van een oude Kromme Rijn meander.
We lopen hier tussen de boomgaarden door en komen bij de plek waar de Caspargouwse Wetering in de Oude Kromme Rijn stroomt.
Hier volgen we een smal jaagpad langs deze wetering en passeren op enige afstand de 43 m hoge witte watertoren van Werkhoven.
Als we de Kapelleweg kruisen verlaten we de oevers van de Caspargouwse Wetering en lopen over deze weg naar de grote Goysebrug waar we het Amsterdam-Rijnkanaal oversteken.
Bovenop de brug hebben we een fraai uitzicht over de omgeving en zien we in de verte de sluizen bij Wijk Bij Duurstede liggen, het volgende doel van deze wandeling maar onze etappe voor deze dag eindigt hier.

Kasteel Beverweert
Kasteel Sterkenburg
Kasteel Hardenbroek
Caspargouwse Wetering
Duiventoren