Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Utrechtpad: Egelshoek - Utrecht 23km.

GPS

Onder een flauw najaarszonnetje lopen we van Egelshoek, door de weilanden, richting Tienhoven.
We passeren het natuurreservaat van de Westbroekse polder en even later de Breukeleveense en de Tienhoovense Plassen waarna we Tienhoven binnenlopen.
Even later verlaten we Tienhoven weer om door de Bethune polder naar Maarssen te wandelen waar we langs de rivier de Vecht uitkomen die we enige tijd volgen.
We lopen langs statige oude buitenhuizen en wandelen dan door Maarssen verder.
Voorbij Maarssen, bij de sluis, lopen we naar een tweetal molens, de Westbroekermolen en de Buitenwegmolen" waarna we via een binnenweg en langs een oude begraafplaats naar slot "Oud Zuilen" wandelen.

Na slot "Oud-Zuilen" komen we wederom bij de Vecht uit die we even later weer verlaten en we lopen de bossen in tegenover slot "Oud-Zuilen".
Door deze bossen en enkele weilanden lopen we naar de gemeentegrens van Utrecht waarna we weer bij de Vecht uitkomen en deze oversteken. Vanaf hier blijven we de Vechtoever volgen.
In het begin lopen we door enkele kleine plantsoenen waarna we de Rode Brug passeren.

Vanaf hier gaat het Utrechtpad langs de huizen en komen we later uit bij de Weerdsluis waar we de Vecht weer oversteken.
Aan de overzijde van deze rivier blijven we wederom langs de Vecht lopen en wandelen de bekende Oude Gracht op die we blijven volgen tot we uiteindelijk bij de Dom uitkomen waar het Utrechtpad eindigt.

Westbroekse Zodden
Molen Oud-Zuilen
Slot Oud-Zuilen
Oude Gracht
Utrecht