Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 1: Breskens - Sluis 29,5km.

GPS

Vanaf de veerpont bij Breskens wandelen we naar rechts een duinpad op met uitzicht over de Westerschelde en Vlissingen.
Voorlopig blijven we het pad langs de kust volgen.
Bij de Groedse duintjes verlaten we de kust en volgen een pad langs het water van het Zwarte Gat. We wandelen hier om de Kleine Polder heen. Nadat we de Zwartegatse Kreek zijn overgestoken lopen we, na een passage over een touwbrug naar een kreek die we oversteken met een trekvlonder.
Daarna lopen we langs Nieuwvliet-Bad en verder door het natuurreservaat van de Verdronken Zwarte Polder. Via enkele vlonderpaden over kleine kreken bereiken we weer het pad langs de kust.
Na het passeren van een radarpost komt Cadzand in zicht en passeren we verschillende strandpaviljoens. In Cadzand lopen we over de boulevard naar de haven bij een uitwateringskanaal dat we oversteken.
Voorbij Cadzand komen we bij het natuurgebied van het Zwin. We zien de Zwingeul die een open verbinding heeft met de Noordzee waar vele watervogels aanwezig zijn. Tevens passeren we hier de grenspaal 369 op de Belgische grens.
Even verder komen we weer bij het uitwateringskanaal, steken deze weer over en lopen langs het water naar Retranchement waar we over de oude gracht wallen van fort Oranje naar het centrum van de oude vestingsstad lopen.
We verlaten Retranchement via de wallen van fort Nassau, passeren grenspaal 364 en lopen verder langs het uitwateringskanaal door de Zwinpolder.
Via een pad door de Paspolder passeren we eerst grenspaal 363 en bereiken even later de wallen van Sluis. Hier gaan we geruime tijd deze wallen rondom Sluis volgen. We passeren eerst de Oostpoort en even later de Zuidpoort waar we vanaf de hoger gelegen wallen een fraai uitzicht hebben op Sluis.
Aangekomen bij de Westpoort verlaten we de wallen en lopen langs het water van de Damschevaart het oude centrum van Sluis binnen.
Bij de Garenmarkt steken we de vaart over en lopen langs het water naar het Walplein en de Kaai, het eindpunt van de LAW Nederlands Kustpad 1.

Kleine polder
Touwbrug
Het Zwin
Retranchement
Sluis