Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 1: Oostkapelle - Vlissingen 31km.

GPS

Vanaf de Duinweg in Oostkapelle lopen we het bosgebied binnen van Manteling.
Manteling is een groot kustbos met veel eikenbomen dat loopt tussen Vrouwenpolder en Domburg.
In dit bosgebied passeren we verschillende landgoederen als Berkenbosch, Duinbeek en Westhove. Bij Westhove lopen we langs een bezoekerscentrum en passeren we het kasteel Westhove. Achter dit kasteel staat een replica van een Mottekasteel op een Vliedberg.
Na nog verschillende bospaden komen we langs een watertoren en wandelen we de boulevard op van de badplaats Domburg. We passeren de Mondriaanbank en het statige Badhotel.
Via een uitkijkduin verlaten we Domburg en wandelen over een duinenrij verder langs de kust met fraaie uitzichten op het binnenland en de zee. Bij Aagtekerkehoofd verlaten we de kust en lopen het binnenland in en komen langs een paar grote plassen met veel watervogels.
Even later wandelen we Westkapelle binnen bij de statige vuurtoren uit 1470. Via de Zuidstraat lopen we naar het centrum van Westkapelle en lopen even later de dijk op waar een tank staat als oorlogsmonument. Hier hebben we een fraai uitzicht over Westkapelle en de kust.
Bij de Westkapelsche Kreek lopen we een stukje langs het water en even later weer naar de duinen langs de kust. We blijven nu het pad 4 kilometer over de duinen volgen langs de kust tot aan Zoutelande. Bij Zoutelande aangekomen zien we een kopie van de Willibrordusput bij het kerkje van deze badplaats.
Na Zoutelande lopen we weer omhoog naar het duinpad langs de kust en even later passeren we het hoogste punt van Zeeland op ruim 51 meter hoogte. Op deze hoge duintoppen hebben we wederom fraaie uitzichten over de Westerschelde en de verschillende dorpjes in het binnenland.
We blijven het pad langs de kust over de duinen nog geruime tijd (8km) volgen. Vanaf de hooggelegen duintoppen zien we landinwaards nog een drietal verhogingen in het landschap. Dit zijn een drietal Vliedbergen waar vroeger Mottekastelen op stonden.
Aangekomen bij Vlissingen lopen we de boulevard op, passeren de Gevangentoren en komen bij de oude haven waar een standbeeld staat van Michiel de Ruyter. We lopen verder over de oude dijk, passeren een molen en komen langs een stuk stadsmuur. We steken een sluizencomplex over en wandelen naar het station van Vlissingen waar ook het vertrekpunt is van het veer naar Breskens.

Kasteel Westhove
Domburg
Zouteland
Strand
Vlissingen