Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 1: Westenschouwen - Oostkapelle 25km.

GPS

Vanuit Westenschouwen lopen we door een duingebied richting de Oosterscheldekering met uitzicht op de Roggenplaat.
Even later lopen we de eerste dam op van de Oosterscheldekering.
De eerste dam loopt tot het kunstmatige eiland Roggenplaat en daarna volgt een tweede dam naar het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Na de Neeltje Jans volgt de langste dam richting de kop van Noord-Beveland. Het gehele traject is totaal 9km lang en bestaat uit 65 pijlers en 62 schuiven die kunnen worden gesloten als het zeewater + 3 meter hoger komt.
Na de eerste dam steken we het kunstmatige eiland Roggenplaat over en lopen we over de tweede dam naar het voormalige werkeiland Neeltje Jans dat nu een bestemming heeft als natuur en recreatiegebied.
Na het kleine bezoekerscentrum lopen we een natuurgebiedje binnen en volgen een smal pad tussen de duinen door en passeren we enkele waterplassen met vogel uitkijkschermen. Bij de Roompotsluis lopen we de derde en laatste dam (2,5km) op en wandelen we naar de kop van Noord-Beveland.
Vanaf nu volgen we verschillende paden langs de kust, steken de Veerse Dam over die het water tussen Noord-Beveland en Walcheren afsluit.
Na de Veerse Dam passeren we Breezand en lopen we via enkele duinpaden naar het strandpaviljoen De Zandput. Vanaf hier gaan we het strand van Oranjezon 2 kilometer lang volgen. Bij het strandpaviljoen Aloha verlaten we het strand weer en lopen de duinen in naar het recreatiepark Oranjezon.
Via de Koningin Emmaweg wandelen we verder en passeren enkele landgoederen als Overduin en Zeeduin. Daarna lopen we via de Vroonweg richting de Duinweg in Oostkapelle.

Roggenplaat
Oosterscheldekering
Neeltje Jans
Oosterscheldekering
Strand Oranjezon