Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 1: Brouwersdam - Westenschouwen 24km.

GPS

Vanaf de Brouwersdam lopen we het strand op en wandelen naar het strandpaviljoen Zeerust.
Bij dit paviljoen Zeerust verlaten we het strand, wandelen door de duinen verder en komen na een tijdje aan in Renesse.
In Renesse lopen we langs de Jacobuskerk, de toren dateert uit 1458 en het schip van de kerk uit de 16e eeuw.
Na Renesse wandelen we weer terug naar de duinen aan de kust en gaan we wat duinpaden volgen. We passeren duinpannen met de fraaie namen als Ooster Doodkist, Wester Doodkist en Watergat.
Na het Watergat lopen we het strand op en gaan een tijdje het strand volgen over het Oude Hoevepad. Na bijna 2km lopen we weer de duinen in.
Via verschilende duinpaden komen we bij bungalowpark Duinhoeve en lopen verder richting Haamstede. We passeren verschillende bungalowparken en na verschillende bospaden lopen we via de Nieuwe Weg Haamstede binnen.
Na het VVV-kantoor passeren we de ingang van het Slot Haamstede. De geschiedenis van het slot Haamstede voert terug tot in de 13e eeuw.
Langs de molen en via de Moolweg verlaten we Haamstede. Even later klimmen we links een grote trap op naar een groot bunkercomplex. Achter deze bunker is een uitkijkpunt gebouwd met een fraai uitzicht op het duingebied van Het Zeepe.
Dan volgen er verschillende duinpaden door een open duingebied tot we aan een klinkerweg komen die we oversteken. We lopen nu een bosachtig duingebied binnen en geruime tijd gaan we hier bos en duinpaden volgen richting Westenschouwen.
Onderweg passeren we enkele kleine duinmeertjes en even later passeren we de Juttershut die vol staat met gevonden attributen op het strand.
Dan passeren we een schuur van Staatsbosbeheer, verlaten het gebied van de Boswachterij Westenschouwen en komen bij enkele horeca terrassen van Westenschouwen.

Paviljoen Zeerust
Kerk Renesse
Slot Haamstede
Het Zeepe
Juttershut