Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Nederlands Kustpad 1: Maassluis - Kruiningergors 17,5km.

GPS

Vanaf de pont over de Nieuwe Waterweg lopen we de dijk op en gaan deze een stukje volgen langs Rozenburg.
We wandelen om Rozendaal heen en lopen langs het Calandkanaal naar de Calandbrug waar we dit kanaal oversteken.
Direct daarna steken we het Hartelkanaal over en even later bij de Brielse brug lopen we naar de overkant van het Brielse Meer.
Nadat we het Brielse Meer zijn overgestoken lopen we langs het Brielse Meer richting Brielle. We blijven langs de oever van het Brielse Meer lopen en passeren verschillende recreatiestroken langs het meer.
Na enige tijd komt de kerktoren van Brielle inzicht en lopen we naar de slotgracht van Brielle. Bij de Kaaipoort lopen we Brielle binnen.
Na de stadspoort lopen we de vestingwal op en lopen even later langs het Bastion II het oude Kruithuis. Daarna passeren we de oude molen en lopen naar de ophaalbrug bij de haven.
Via verschillende straatjes lopen we door de oude binnenstad en komen uit bij het Asylplein waar het vrijheidbeeld staat in de vorm van een zeenimf die naar het westen wijst waar de bevrijding vandaan kwam.
Even later lopen we langs de statige kerk ook wel de Brielse Dom genoemd. Nadat we nog een stuk over de vestingwal hebben gelopen verlaten we Brielle en lopen we een grasdijk op langs een smalle vaart.
Deze dijk gaan we geruime tijd volgen tot we aankomen bij de Stenen Baak een oude vuurtoren uit 1633. Voor de oude vuurtoren staan nog een paar oude kanonnen en een kogelgloeioven uit de 18e eeuw.
Hierna volgen we verschillende bospaden langs het Brielse Meer en even later lopen we langs het uitgebriede bungalowpark van het Kruiningergors.

Veerpont
Calandbrug
Kaaipoort
Asylplein
Stenen Baak