Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wad en Wierdenpad: Noordpolderzijl - Leens 23km.

GPS

Op deze etappe van het Wad en Wierdenpad, lopen we van Noordpolderzijl naar Leens.

Bij Noordpolderzijl gaan we over de zeedijk langs de Waddenzee westwaarts en zien nu duidelijk dat de haven door eb niet meer toegankelijk is.
Links hebben we een wijds uitzicht over de Noordpolder en rechts de Waddenzee met de contouren van Rottermeroog, Rottermerplaat en Schiermonnikoog.
Bij dijkpaal 69 verlaten we de zeedijk en lopen landinwaarts naar Kaakhorn, Oudedijk en het toeristische Pieterburen, waar we even later het bekende zeehonden opvangcentrum passeren.
Via een hoge wandelbrug steken we de Pieterbuurstermaar over en wandelen via een bosrijk perceel Pieterburen uit.
Dan volgen we een stukje het Pieterpad, dat we bij de Dwarsweg weer verlaten richting Eenrum, waar we met een boog omheen lopen richting Wehe-den Hoorn, langs de Hoornsevaart. Deze Hoornsevaart steken we twee keer over en lopen door een bosrijkgebied verder richting Leens.
Langs de route passeren we de plek (informatiepaneel) waar vroeger het huis Borgweer heeft gestaan.
Voor Leens wandelen we langs de museumboerderij Welgelegen en passeren de borg Verhildersum. We passeren een oude kleine arbeiderswoning die is ingericht als museum en steken via een houten wandelbrug de Hoornsevaart weer over.
Hier komen de Wierden en Wad variant van het Wad en Wierdenpad weer samen. Dan wandelen Leens binnen en passeren de St. Petruskerk van Leens.

Eb Noordpolderzijl
Wandelbrug Pieterburen
Zeehondencentrum
Arbeiderswoning
Gedenksteen