Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Loop van de Reest: Steenbergen - Hoogeveen 17,5 km.

GPS

Het is heerlijk zonnig weer als we in Steenbergen van start gaan voor deze laatste etappe van "De Loop van de Reest".
Via de bossen en langs weilanden steken we de Zuidwolder waterlossing over en wandelen even later door een weiland naar Lubbinge.
Wederom langs een weiland en door een bos komen we op de Lubbingerweg en via de Echtenseweg passeren we de A28 en lopen naar de Hoogeveense vaart.
Nadat we een stukje langs deze vaart zijn gelopen buigen we af naar de bossen van Echten en komen we bij "Huize Echten" waarna we 't plaatsje Echten binnenlopen.

Langs het "Huus met de Belle" en een oude plaggehut wandelen we verder naar het gehucht "De Holthaar" waar we, via het erf van een boerderij, over een schouwpad naar de boswachterij van Ruinen/Echt lopen.
Wisselend door de bossen en langs weilanden, over vaak onverharde wegen, gaat de route verder naar Kalenberg en even later lopen we het plaatsje Fluitenberg binnen.
Na Fluitenberg steken we het Oude Diep over, een oude beek die, net als de Reest, via beekdalen door dit gebied stroomt.

We volgen enige tijd het Oude Diep en lopen daarna door een bosrijk gebied naar Hoogeveen, we passeren de gevangenis en even later het ziekenhuis en steken de A27 weer over.
We wandelen nu door een buitenwijk van Hoogeveen waarna we verderop in de richting van 't station van Hoogeveen wandelen waar deze fraaie wandeling "De Loop van de Reest" eindigt.

Huize Echten
Huus met de Belle
Oude Diep
Station Hoogeveen
Wandelpad