Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Loop van de Reest: Balkbrug - Schrapveen 20 km.

GPS

Onder een saaie en bewolkte hemel wandelen we bij molen "De Star" het plaatsje Balkbrug uit naar de bosjes van "Den Kaat" en maken een rondje om de bosvijver.
Via smalle weidepaadjes en houtwalletjes steken we de Reest weer over en lopen we naar de bossen van de Wildenberg en komen we langs het Spookmeer, een mooi bosven midden in de bossen.
We steken de Nieuwe Dijk over en lopen het gebied van het nieuwe natuurreservaat "De Meeuwenveen" binnen en wandelen rond een grote plas naar het ernaast gelegen natuurreservaat "Takkenhoogte" waar Schotse Hooglanders onze weg kruisen.

Via een houtwal verlaten we deze natuurgebieden en wandelen richting "Fort" waar we via een smal schouwpad langs een watertje, langs Drogtzee en langs Bazuin wandelen naar de museumboerderij "De Wemme" in Zuidwolde.
Vanaf de museumboerderij lopen we via andere bos- en weidepaden terug richting Bazuin en verder door de bossen naar Nolde waar we even later middenin een weiland weer tegen de Reest aanlopen.
Langs de Reest en dwars door de weilanden zoeken we onze weg naar een oude vlonder om de Reest, nabij een ooievaarsnest, weer over te steken.
Langs een kruidenhoeve wandelen we verder over weidepaden en passeren wederom de Reest naar Schrapveen waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Spookmeer
Meeuwenveen
Schouwpad
Kruidenhoeve
Wandelpad