Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Loop van de Reest: Meppel - Halfweg 13 km.

GPS

Onder een fraai zonnetje lopen we van het station Meppel door een fraai park langs een tolhuis waar we voor de eerste keer het riviertje "De Reest" zien en oversteken.
De Reest is hier zo'n 12 meter breed en stroomt even verderop in de Drentsche Hoofdvaart.
We verlaten Meppel aan de zuidzijde langs de spoorlijn en steken even later de A32 over en wandelen weer naar de oevers van de Reest die we volgen tot de Hoogeveenschevaart om even later deze vaart en de A27 over te steken. Onderweg zien we steeds meer ooievaars in de weilanden om ons heen en verderop komen we bij de fraaie havezate "Havixhorst".

We wandelen om deze buitenplaats heen en lopen door de bossen naar het ooievaarsstation "De Lokkerij" waar we vele ooievaarsnesten zien.
Door wisselend bos- en weidegebied lopen we naar het plaatsje De Wijk en even later langs de fraaie havezate "Dickninge" en over het gelijknamige landgoed waar we korte tijd later weer langs "De Reest" komen te lopen.

De Reest kronkelt hier bijzonder mooi door het wijdse weidelandschap en vormt hier de grens tussen Drenthe en Overijssel. Bij de Beugelenbrug steken we "De Reest" over en langs een oud tolhek wandelen we verder naar Halfweg waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Tolhuis Meppel
Havixhorst
Lokkerij
De Reest
Bomenlaan