Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Loop van de Reest: Halfweg - 't Ende 21 km.

GPS

Ook vandaag laat de zon ons niet in de steek als we vanaf Halfweg vertrekken voor onze 2e etappe van de wandeling "De loop van de Reest".
We passeren de Streitenvaart en passeren verschillende mooie boerderijen voordat de route via de bossen naar het prachtige natuurbegied van de "Zwarte Venen" gaat.
Wisselend door de bossen en heidevelden gaat de route met een grote lus door "De Zwarte Venen" en passeren we verschillende vennen in een schilderachtig landschap.

Na dit prachtige natuurgebied wandelen we door het Overijsselsche "Carstenbos" en komen we uit in het kleine plaatsje IJhorst.
Vanuit IJhorst lopen we weer naar het Reestdal en steken we, na een passage door de weilanden, de Reest weer over en lopen langs een kerkhof wederom door de weilanden langs de Reest. Door het Dunningenbos lopen we richting Haalweide waar we even later de Reest opnieuw oversteken.

Via de Respersweg en Heerenweg passeren we weer diverse landerijen en wandelen we langs een vaart om een groot bungalowpark heen en passeren wederom enkele weilanden.
Even later steken we opnieuw de Reest over en wandelen we naar het bezoekerscentrum "'t Ende" waar onze etappe voor deze dag eindigt.

Zwarte Venen
Kerkje IJhorst
De Reest
Bezoekercentrum 't Ende
Wandelpad