Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Loop van de Reest: Schrapveen - Steenbergen 18 km.

GPS

De weersverwachtingen voor deze dag zijn niet optimistisch als we van Schrapveen door de Paardenlanden naar de brug over de Reest lopen, waar de Reest hier een zeer klein stroompje is geworden van nog amper twee meter breed.
Terwijl we verder door de bossen en tussen de weilanden richting Dogteropslagen lopen, zijn de eerste regendruppels al gevallen en worden de sluisdeuren boven ons verder open gezet.
Opnieuw steken we de Reest over en lopen we over een smalle dijk met aan de linkerkant de Reest en aan de rechterkant een brede vaart. Even later is de Reest ineens verdwenen en vanaf hier zullen we haar ook niet meer terug zien.

Over een Schouwpad langs een vaart wandelen we door het hoge onkruid en enige tijd later wordt dit pad door een groot ijzeren hek versperd waardoor we niet verder meer kunnen. De eigenaar van het aangrenzende perceel vertelt ons dat de eigenaar van deze grond geen wandelaars meer toestaat. Met toestemming mogen we via een boerenerf naar de weg lopen.
We vervolgen onze route richting "Vuile Riet" en als we afslaan naar de bossen richting het Zwarte Gat worden we overvallen door een fikse regen en onweersbui.
Door de bossen en langs een watertje wandelen we verder en lopen we even later dwars door een weiland en betreden we het fraaie natuurgebied van het Zwarte Gat waarna we om de waterplas van dit natuurgebied lopen om aan de andere zijde dit mooie gebied weer te verlaten.
Via een asfaltweg lopen we richting Zuidwolde en even later lopen we weer dwars door een weiland en verder naar de ingang van natuurgebied "Klein Zwitserland".
De route gaat verder door de bossen van dit natuurgebied en even later steken we de drukke N 48 over en wandelen we naar het buurtschap Steenbergen waar onze route voor deze zeer natte dag eindigt.

Reest Paardenlanden
Schouwpad
Pad naar Vuile Riet
Zwarte Gat
De Reest