Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Loop van de Reest: Algemeen 113km.

GPS
RouteInformatie

Op de grens van Overijssel en Drenthe, tussen Dedemsvaart en Meppel, stroomt het riviertje de Reest dat een uniek dal heeft gevormd met oude houtwallen, hooilanden, heide, bosgebieden en akkertjes.

De Reest is een voor ons land zeldzaam type rivier met stromend ijzerhoudend veenwater. Vrijwel nergens in Nederland is een beek te vinden die zo goed bewaard gebleven is als de Reest.
De Reest is een typische laaglandbeek die door een vlak landschap en met een verval van slechts vijf meter over een afstand van 37 kilometer loopt.

Het Reestdal is in afmetingen heel afwisselend, dan weer zeer smal, soms nog geen 100 meter en sdan weer tamelijk breed, ongeveer 500 meter. Ook het landschap verandert mee van groot naar klein: het vlakke land van de benedenloop maakt plaats voor een veel kleinschaliger landschap, landgoederen maken weer plaats voor herenboerderijen en boerderijen worden keuterijtjes.

De werkgroep "Wandelen op het Boerenland" heeft met een aantal plaatselijke verenigingen het lange afstandswandelpad "De Loop van de Reest" ontwikkeld. Dit wandelpad heeft een lengte van 113 km en is verdeeld in 10 etappes, de wandelroute volgt de Reest stroomopwaarts en wordt steeds smaller.

De Loop van de Reest brengt u langs verlaten paden en stille weggetjes naar plekjes waarvan u het bestaan niet voor mogelijk had gehouden, soms lijkt zelfs de tijd er een loopje met u te nemen.

Tijd telt niet in het Reestdal.