Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Loop van de Reest: 't Ende - Balkbrug 21 km.

GPS

Omdat er 's morgens nog wat regen valt bsluiten we wat later op stap te gaan wat een goede keus blijkt te zijn omdat het droog is als we gaan lopen en later zal blijken dat het nog zonnig wordt.
Vanaf het bezoekerscentrum "'t Ende" lopen we door de weilanden langs "De Reest" om die even later weer over te steken zodat we weer in Overijssel terecht komen want de provinciegrens wordt hier nog steeds door "De Reest" bepaald.
Bij de Pieperij wandelen we weer, over "De Reest", terug Drenthe in en komen we bij de heidevelden en bossen van de Wildenberg waar we om de gelijknamige boerderij heen wandelen naar "De Reest" om deze via een oud bruggetje weer over te steken naar het plaatsje Oud-Avereest.

Langs het natuurinformatiecentrum "De Wheem"gaat de route terug naar "De Reest" die we in het gebied van Rabbinge nog twee keer zullen oversteken.
Via de Schapenstreek wandelen we de bossen van Haardennen binnen en lopen we langs een visvijver naar het plaatsje Balkbrug.
Door een lange eiken- en beukenlaan komen we bij de Ommerschans waar op informatiepanelen wordt beschreven hoe deze oude verdedigingsvesting vroeger was gelegen.
Over het oude kerkhof van de Ommerschans gaat de route in een grote boog om Balkbrug heen en via bospaden komen we bij molen "De Star" uit waar onze etappe voor deze dag eindigt.

De Wildenberg
Oud-Avereest
De Reest
Molen De Star
Reestdal