Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Twentepad: Hertme - Almelo 11km.

GPS

Vanaf het kerkplein in Hertme beginnen we deze 6e etappe van het Twentepad.
We lopen langs de Sint-Stephanuskerk en komen al snel langs het fraaie openluchttheater van Hertme.
Het theater werd in 1955 gebouwd en de overkapping van het theater dateert uit de jaren 60. Er vinden nog regelmatig uitvoeringen plaats.
Daarna lopen we langs het Spookhuis. Het nu gerenoveerde gebouw dateert uit de begintijd van de Tachtigjarige Oorlog en zou het oudste vakwerkhuis van Twente zijn. De officiële naam is het ’t Oude Groothuys. Volgens de legende zwierven er vroeger angstaanjagende schimmen rondom het huis.
Als we verder lopen volgen we het pad langs de Gammelkerbeek en lopen daarna door een paar bospercelen tot we aankomen bij de Oude Bornschebeek.
Vanaf dit punt gaan we deze beek geruime tijd volgen, onderweg steken we de beek een keer over en blijven de beek volgen tot deze uitmond in de Loolee.
Daarna gaan we het water van de Loolee volgen, steken deze onderweg over en zien even later de Bornschebeek in de Loolee uitstromen.
We blijven het fraaie pad langs de Loolee nog steeds volgen, passeren een stuwcomplex in de beek en volgen de beek tot we aankomen bij brug van de Gravenallee.
De Gravenallee maakt onderdeel uit van het landgoed van Huize Almelo deze zijn we in de eerste etappe van het Twentepad al tegengekomen.
Vanaf dit punt volgt het Twentepad weer dezelfde route, maar nu terug langs Huize Almelo en via het centrum van Almelo naar het eindpunt bij het station Almelo.

Openluchttheater
’t Oude Groothuys
Oude Bornschebeek
Loolee
Gravenallee