Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Twentepad: Oldenzaal - Hertme 16km.

GPS

Vanaf de Bornsedijk beginnen we aan deze 5e etappe van het Twentepad.
We wandelen het grote recreatiepark Het Hulsbeek binnen en volgen verschillende paden door dit gebied.
Het recreatiepark is onstaan door middel van zandafgraving waardoor er een drietal recreatieplassen zijn aangelegd, een zwemplas, een surfplas en een visvijver.
We wandelen via verschillende paden geruime tijd door die park en passeren de verschillende plassen.
Als we het park verlaten lopen we door de bossen van Deurningen, hier passeren we verschillende heidevelden. We passeren even later de Gammelkerbeek die we daarna oversteken.
Daarna volgen er weer een paar bospaden waarna we open akkerbouw gebied binnenlopen en enkele boerderijen passeren.
We steken de drukke Deurningerstraat(N738) over en komen dan weer op een pad langs de Gammelkerbeek. Vanaf hier gaan we de beek een tijdje volgen en wandelen verder door een klein bosgebied.
Als we de beek oversteken verlaten we de Gammelkerbeek en wandelen verder door een agrarisch gebied. Hier passeren we weer verschillende boerderijen en wandelen verder naar Saasveld.
Bij een ophaalbrug in Saasveld komen we langs de Sint-Plechelmuskerk die dateert uit 1820. De kerk werd gebouwd op de plek waar vroeger Kasteel Saterslo heeft gestaan. Herkenbaar is nog het grachtenstelsel rond de kerk.
Als we Saasveld verlaten lopen we even later door het bosgebied van de Molenven waar we enkele vennen passeren.
Via de Oude Postweg wandelen we verder, we wandelen weer door een open weidegebied en bereiken even later het dorp Hertme.
Als we Hertme binnenlopen komen we langs de ingang van een fraai openluchttheater en daarna langs de Sint-Stephanuskerk die dateert uit 1903.
Hier beƫindigen we deze 5e etappe van het Twentepad.

Recreatiepark Het Hulsbeek
Bossen Deurningen
Gammelkerbeek
Saasveld
Molenven