Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Twentepad: Almelo - Tubbergen 17,5km.

GPS

Vanaf het station van Almelo beginnen we aan de 1e etappe van het Twentepad.
Al snel lopen we het centrum van Almelo binnen en wandelen over het Marktplein waar enkele fraaie kunstwerken staan.
Dan volgen er nog enkele winkelstraten, passeren we de Grote Kerk en daarna komen we langs Huize Almelo.
Als we de drukke N349 zijn overgestoken volgen we geruime tijd (2,5km) de Gravenallee. Het gebied rondom deze Allee hoort bij het landgoed van Huize Almelo.
We steken al snel de beek Loolee over en passeren daarna het oude tolhuis waar op de muur nog een tarievenlijst hangt.
Aan het einde van de Gravenallee komen we bij het Kanaal Almelo-Nordhorn, steken dit kanaal over en gaan het pad langs het kanaal een tijdje volgen. Bij de brug over het kanaal staan nog een paar oude sluisdeuren.
Bij een zijkanaal volgen we even dit water en daarna wandelen we verder langs het water van de Markgraven. We volgen geruime tijd deze beek en passeren onderweg verschillende boerderijen, fraaie groenstroken en waterkeringen met enkele vistrappen.
Als we de Markgrave verlaten lopen we naar het natuurgebied van het Landgoed Schultenwolde. Buiten het bosgebied passeren we hier ook enkele heidevelden en een paar bosmeertjes.
Als we het landgoed weer verlaten volgen we verschillende paden door een agrarische gebied afgewisseld met weilanden en enkele groenstroken. We passeren een oude boerderijcomplex en wandelen verder richting Tubbergen.
Dan komen we weer bij de beek Markgraven en steken deze over bij de Mariakapel. Hier passeren we het oude kasteel De Eeshof dat nu omgebouwd is als woon/zorgcentrum.
We volgen nog even een pad langs de Markgraven en lopen dan Tubbergen binnen waar we deze 1e etappe van het Twentepad be├źndigen.

Huize Almelo
Tolbord
Markgraven
Landgoed Schultenwolde
De Eeshof