Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Twentepad 96km.

GPS
RouteInformatie

Het Twentepad is een streekpad met een lengte van 96 kilometer in de provincie Overijssel.
Het pad is in beide richtingen gemarkeerd met de kenmerkende geel-rode markering voor de streekpaden.
Het streekpad maakt een lus door het fraaie landschap van Noordoost-Twente. De route begint bij het station van Almelo en loopt ruwweg via Tubbergen, Ootmarsum, Denekamp, Oldenzaal en Hertme weer terug naar Almelo.
Het Twentepad is een prachtige wandeling, onderweg kom je langs prachtige en herkenbare Twentse natuur, landgoederen, buitenplaatsen, natuurgebieden, oud boerenland maar ook langs historische dorpjes en bezienswaardigheden.

Kortom het Twentepad is een prachtige combinatie van natuur en cultuur, met veel historisch interessante punten en onderweg is er voldoende horeca.
De route loopt voor een groot deel over onverharde paden en zandwegen met hier en daar vaak rustige verharde wegen.
Sommige trajecten zijn uiteraard mooier in een bepaalde seizoenen: van Tubbergen naar Ootmarsum komen we langs heidevelden die in juli en augustus bloeien, van Ootmarsum naar Oldenzaal lopen we langs prachtige lanen zoals in Singraven, waarbij de herfstkleuren prachtig zijn en in de winter is Twente in een laagje sneeuw ook prachtig om te zien.

Ondanks dat de route op vele plekken prima met het openbaar vervoer is te bereiken kozen wij er voor de tocht met behulp van de auto en fiets te maken. De fiets werd steeds aan het eind van een etappe neergezet, daarna met de auto teruggereden naar het beginpunt van elke etappe en na de wandeling rustig terug fietsen naar het beginpunt.

De wandelgids is een aanrader en staat vol interessante achtergrond over de Twentse cultuur, heide ontginning, de textielindustrie en wat je daarvan in het Twentse landschap terugziet. De gids is bij verschillende boekhandels en op internet te koop.