Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Graafschapspad: Algemeen 116km.

GPS
RouteInformatie

Het Graafschapspad is een zeer afwisselende wandelroute.
Dit streekpad is door de Stichting Wandelplatform LAW ontwikkeld en uitgezet en de route is evenals alle andere streekpaden in Nederland gemarkeerd met rood-gele stickers.
Het Graafschapspad gaat door één van de mooiste delen van Nederland namelijk de Graafschap en onderweg passeren we vele fraaie plaatsen als: Zutphen, Almen, Laren, Lochem, Barchem, Ruurlo, Doetinchem, Hummelo, Doesburg, Bronkhorst, Brummen om uiteindelijk weer terug te wandelen naar Zutphen.

Dit rondlopende streekroute heeft een totale lengte van 116 km.
Een zeer afwisselende route in een verrassend stukje Nederland met prachtige natuur en vaak zeer stille plekjes waar de vogelgeluiden nog volop te horen zijn.
Van het beginpunt wandelen we eerst oostwaarts, richting de Achterhoek en lopen we door kleine bossen en heidevelden die vaak weer worden afgewisseld met akkerbouwgronden die uitzicht geven op landgoederen en vaak monumentale Saksische boerderijen terwijl we onderweg ook enkele kastelen of havezaten zullen tegenkomen.

Historische stadjes als Bonkhorst, de kleinste stad van Nederland, beken en rivieren wisselen elkaar af in dit verrassende gebied en als we weer westwaarts wandelen komen de ruige uiterwaarden van de rivier de IJssel in zicht.
De Graafschap kan met recht bestempeld worden als één van de mooiste gebieden van Nederland en deze streekroute is dan ook beslist een aanrader om te lopen.