Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Graafschapspad: IJsselstrand - Zutphen 22km.

GPS

Vandaag beginnen we aan de laatste etappe van het Graafschapspad en gaan we van start in een lichte sneeuwbui.
We wandelen vanaf het IJsselstrand over de besneeuwde IJsseldijk en langs een oude rivierarm van de IJssel richting Olburgen.
Onderweg genieten we van het besneeuwde landschap en de witte uiterwaarden langs de IJssel waar vele hazen het bekende hazenpad kiezen als we te dichtbij komen.
Ter hoogte van Rha zien we aan de overzijde van de IJssel de fraaie ronde Gelderse Toren staan terwijl aan de andere zijde de molen van Rha zichtbaar wordt.

Terwijl ondertussen de zon weer is gaan schijnen zien we in de weilanden rondom ons heen duizenden ganzen zitten die al snaterend opvliegen als we in de buurt komen waarna de lucht even zwart ziet van deze beesten.
We blijven de IJsseldijk helemaal volgen tot vlak voor Bronkhorst waar we afbuigen richting de molen van Steenderen waarna we Bronkhorst, de kleinste stad van Nederland binnenlopen waar we in de plaatselijke herberg plaatsnemen rond het open haardvuur.

Na even te hebben genoten van de oude huizen in deze gemeente steken we met de pont de IJssel over richting Brummelen.
Onderweg passeren we een paar oude statige buitenverblijven en lopen de IJsseldijk weer op richting het natuurgebied van het Ganzenei.
Vervolgens wandelen we door de open landerijen van de polder Cortenoever naar de IJsselbrug waar we de IJssel weer oversteken om vervolgens de laatste kilometers af te leggen naar het eindpunt in Zutphen.

Uiterwaarden IJssel
Molen Steenderen
Bronkhorst
Skyline Zutphen
IJsselpontje