Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Graafschapspad: Laren - Barchem 18km.

GPS

Onze eerste kilometers van de tweede etappe van het Graafschapspad beginnen met een miezerige regenbui.
We lopen verder door de Westerenk over het schouwpad van de Molensloot de gemeente Laren binnen waar we even neerstrijken voor de koffie.
Na Laren lopen we over het fraaie Zomerpad door de Oosterenk en vervolgen onze route door de akkers naar de bossen bij Exel en genieten van de fraaie herfstkleuren.
Door de bossen komen we uit bij de mooie haverzathe "Ampsen" waar we omheen lopen richting het Twenthekanaal die we vlak voor Lochem weer oversteken.

Direct daarna steken we ook het riviertje de Berkel weer over en wandelen we de gemeente Lochem binnen.
Nadat we door de winkelstraten van Lochem zijn gelopen wandelen we weer naar de Berkel en zien we aan de overzijde van de haverzathe "De Cloese" liggen met zijn fraaie ronde toren.
Via enkele akkers lopen we naar de bossen van de Lochemse Berg die we even later oplopen om via de andere zijde weer af te dalen door een glooiend landschap van akkers en landbouwgronden.

Daarna komen we aan de voet van de Kalenberg bij de Witte Wievenkuil, een zandkuil tussen de Lochemseberg en Kalenberg die bekend staat om zijn sage over heksen en spoken.
Daar gaat het Graafschapspad verder over de 47 meter hoge Kalenberg om aan de andere zijde weer af te dalen in de door de herfst gekleurde bossen.
Vandaar lopen we door naar het plaatsje Barchem waar onze tweede etappe van het Graafschapspad eindigt.

Molensloot
Haverzathe Ampsen
Lochem
Lochemse Berg
Wandelpad