Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Graafschapspad: Doetinchem - IJsselstrand 19km.

GPS

Op weg naar ons startpunt in Doetinchem, waar we de vorige keer waren geëindigd, vernemen wij dat we zojuist met min 20,7 graden de koudste nacht ooit in maart gemeten hebben gehad.
De thermometer staat op min 12 graden als we vertrekken onder een stralende zon maar het is windstil en de bossen zien er schitterend besneeuwd uit.
We wandelen Doetinchem uit en lopen door de prachtig besneeuwde bossen langs de havezathe "Hagen" die er eveneens fraai uitziet in het winterse landschap.
Door de besneeuwde Kuisbergse bossen wandelen we langs verschillende jachtpalen in de richting van Laag Keppel waar we met plezier even van de route afwijken voor de koffie met appelgebak.

Wisselend door de bossen en open landerijen wandelen we Hoog Keppel binnen en lopen we langs de statige kerk van deze plaats om vervolgens onze weg te vervolgen naar Drempt.
Na Drempt komt Doesburg in zicht waar de route verder gaat over de wallen van de oude vestingplaats en vervolgens wandelen we door het fraaie oude centrum van deze gemeente en passeren we vele oude huizen en gevels.

Na Doesburg gaat het Graafschapspad naar de IJsseldijk en komen we even later bij Het Zwarte Schaar, een oude rivierarm van de IJssel die nu volop in gebruik is als waterrecreatie.
Bij het IJsselstrand eindigt onze route voor die dag waarbij we onderweg volop hebben genoten van de verschillende schitterende sneeuwlandschappen.

Doetinchem
Havezathe Hagen
Kerk Hoog Keppel
Doesburg
Wandelpad