Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Graafschapspad: Barchem - Mariënvelde 21,5km.

GPS

Met een stralende najaarszon vertrekken we vanuit Barchem voor onze 3e etappe van het Graafschapspad.
We wandelen door de bossen en open weilanden over de Enteldijk naar een zijriviertje van de Berkel, de Labbinkbeek die we voor Huis Beekvliet oversteken.
Langs deze Labbinkbeek lopen we vervolgens door mooie houtwallen en passeren we het Galgenveld waar vroeger recht werd gesproken.
Bij het boerderijmuseum De Lebbenbrugge waar we nog een oud tolbord aan de buitenmuur zien hangen, steken we de Labbinkbeek weer over.

Dan wandelen we verder door een gevarieerd landschap van bosjes en weilanden, afgewisseld met fraaie Saksische boerderijen naar Ruurlo.
We wandelen door Ruurlo en bij het oversteken van de spoorbaan, via een kleine wegaanpassing i.v.m. de nieuwe rondweg bij Ruurlo, wandelen we langs het fraaie kasteel Ruurlo om even later weer op de oude route bij de Kaaldijk uit te komen.
De volgende kilometers volgen we verschillende lange, kaarsrechte paden als de Kaaldijk, Semmeltjesdijk, Vlakdijk en de Scheiddijk, alleen bij de Semmeltjesdijk lopen we nog even over een schouwpad langs de Baaksebeek.

De Scheiddijk werd vroeger ook wel spottend de "Wijwaterdiek" genoemd omdat deze de Katholieken en Protestanten van elkaar scheiden.
Bij de Tolhut, nu een cafe aan de Tolhutterweg op de hoek van de Scheiddijk, werd vroeger tol geheven.
Hier eindigt net buiten Mariëenvelde onze wandeling voor vandaag.

Huis Beekvliet
De Lebbenbrugge
Labbinkbeek
Ruurlo
Wandelpad