Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Dutch Mountain Trail 101km.

GPS
RouteInformatie

Ter gelegenheid van de tiende editie van het Dutch Mountain Film Festival in 2020 werd de Dutch Mountain Trail uitgezet.
De tocht is 101km lang, niet de langste waar wel één van de pittigste tochten van ons land met het gevoel dat we echt in een "bergachtige" omgeving lopen.
Een bergachtig avontuur en dat in Nederland.......

De route loopt ruwweg van Kerkrade (station Eygelshoven) langs de Duitse grens richting Vaals en daarna op en over de Belgische grens richting Eijsden en dan naar het eindpunt in Maastricht (treinstation).
De Dutch Mountain Trail loopt langs de Seven Summits en het hoogste punt van het Europese deel van Nederland.
Onderweg passeren we o.a. de Wilhelminaberg (225m), de Schneeberg (257m), de Vaalserberg (322m), het Eyserbos (197m), de Gulperberg (157m), de Hakkenberg (252m), de Kattenroth (209m) en d'n Observant (157m).
Onderweg passeren we een paar keer de grenzen van Duitsland en België en hebben we regelmatig prachtige panorama uitzichten op de omgeving.

We passeren ook regelmatig verschillende kleine beekjes en riviertjes die ons door de stroming het gevoel geven dat we in een bergachtige omgeving lopen.
De Dutch Mountain Trail loopt bijna geheel over onverharde en vaak smalle paden, veelal door onbewoonde streken en voert ons over vele (vaak pittige) klimmetjes waardoor men deze tocht zeker niet te licht moet opvatten. Soms is het echt even pittig klauteren......
De route is beschreven in een fraai boekje (zie Routeinformatie) met duidelijke kaarten en onderweg op sommige punten gemarkeerd met wit/blauwe stickers.

Ook bij deze wandeling hebben we weer gekozen om aan het eindpunt van een etappe onze fietsen neer te zetten, zodat we na de wandeling terug kunnen fietsen naar onze auto bij het beginpunt.