Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Dutch Mountain Trail: Orsbach - 't Hijgend Hert 14,5km.

GPS

Vanaf het pleintje in Orsbach wandelen we het dorpje uit en via een heuvelachtig pad wandelen we richting de Schneeberg.
Onderweg hebben we prachtige uitzichten over de omgeving en de Vaalserberg schuin voor ons.
Na enige tijd lopen we omhoog naar de top van de Schneeberg (257m) de 2e summit van deze trail. Helaas ligt deze volledig in de bossen waardoor we weinig uitzicht hebben.
Na de afdaling steken we een golfterrein over en wandelen richting het Vaalserquartier, de Duitse wijk van Vaals.
Via de Duitse zijde van de grens lopen we omhoog naar de top van de Vaalserberg (322m) waar ook het drielandenpunt is.
Vanaf de Vaalserberg wandelen we verder, passeren grenspaal 2 en lopen door een bosachtige omgeving. Omdat we hier over de westgraat van de Vaalserberg lopen hebben we af en toe fraaie uitzichten over het Limburgse heuvellandschap of over België.
Dan volgt er een steile afdaling en komen we langs het oude douanekantoor op de Eschberg.
Als we verder wandelen genieten we volop van de vele panoramische uitzichten over de onderliggende dorpjes en het heuvelachtige landschap. Heel in de verte zien we zelfs de Wilhelminaberg.
Vanaf hier volgen er nu verschillende paadjes en holle weggetjes door en heuvelachtig terrein waar we nog steeds prachtige uitzichten hebben op de omgeving. Goed zichtbaar is de Sint-Martinuskerk in Vijlen die met 195 meter de hoogst gelegen kerk van Nederland is.
Na de nodige klimmetjes en afdalingen steken we de Epenerbaan over. Deze weg is een echte bergpas tussen Limburg en België met zelfs enkele haarspeldbochten die bij de nodige sneeuwval wordt afgesloten.
Dan klimmen we weer omhoog en komen door het Kerperbosch en passeren op kleine afstand het enige bergcafé van Nederland 't Hijgend Hert waar wij op het terras deze 2e etappe van de Dutch Mountain Trail beëindigen.

Panorama
Vaalserberg
Grenspaal 2
Panorama Vijlen
't Hijgend Hert