Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Dutch Mountain Trail: Eijsden - Maastricht 14,5km.

GPS

Bij het pontje over de Maas naar Lanaye (België) beginnen we aan de laatste etappe van de Dutch Mountain Trail.
We volgen een graspad langs de Maas en lopen daarna om een lagune van de Maas heen.
Daarna komen we door een klein natuurgebied met uitkijkschermen over de lagune waarna we doorlopen naar het sluizencomplex van Ternaaien.
Na het sluizencomplex met fraaie uitzichten over de Maas en het Albertkanaal lopen we verder en volgen al weer snel een pad langs de Maas.
Bij het gehucht Klein-Ternaaien verlaten we de Maas en volgen een grindpad bergopwaarts langs een steile mergelwand. We passeren al snel een rotsboog en na een tweetal stenen zuilen blijven we het pad omhoog volgen met steeds fraaie uitzichten over de Maas.
Onderweg zien we hier enkele mergelgroeven en passeren grenspaal 50.
Bij een mergelgrot volgen we een steile helling omhoog en direct daarna een nog steilere helling waar het even klauteren is.
Het pad slingert daarna verder over een smalle bergrichel en daarna volgt er weer een steil pad omhoog. Na deze korte stevige klim blijft het pad stijgen en na een paar slingers komen we op een breed pad en volgen een trappenpad naar de top van D'n Observant, de laatste summit van deze trail.
Na de top wandelen we omlaag en hebben even later een fraai panorama over een dal met uitzicht op het dorpje Kanne, het Albertkanaal en Château Neercanne met daarachter de Jezuïetenberg. Na enige tijd paseren we grenspaal 58.
Even later zien we onder ons de Duivelsgrot waarna we verder afdalen naar de ingang van de ENCI-groeve die we daarna inlopen. We volgen het pad dat dwars door de groeve loopt met fraaie uitzichten op bergachtige meren.
Aan het einde van de groeve komen we langs verschillende grotingangen waarna we via een lange trap de groeve verlaten. Boven aangekomen hebben we bij een uitkijkpunt een zeer mooi uitzicht over de hele ENCI-groeve, hier op de Pietersberg is het eind/beginpunt van het Pieterpad.
Via verschillende paadjes dalen we daarna langs de Hoeve Lichtenberg en komen na geruime tijd op de Maasboulevard waarna we weer een pad langs de Maas gaan volgen.
Na geruime tijd passeren we de Kennedybrug en bij het Pierre Kemppark steken we bij een voetgangersbrug de Maas over. Daarna volgen nog enkele straten en komen we bij station Maastricht het eindpunt van deze zeer fraaie trail.

Maaslagune
Uitzicht D'n Observant
Duivelsgrot
ENCI-groeve
Maastricht