Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Dutch Mountain Trail: Plank (B) - Eijsden 18km.

GPS

Vanuit de Plank in België wandelen we door het Broekbos en dalen af naar het gehucht Krindaal.
Daarna klimmen we weer fors omhoog en wandelen verder met af en toe fraaie uitzichten over een heuvelachtige omgeving.
Dan volgt er een lange afdaling, we passeren enkele bronnen van de Veurs en komen dan in het plaatsje Sint-Martens-Voeren in het dal van het riviertje de Voer. Op enige afstand zie we een spoorviaduct met verschillende bogen die hier over het Voerdal loopt.
Daarna volgt er een pittige klim en via de Komberg lopen we verder naar de top van de Kattenroth (209m) de 6e summit in deze trail.
We passeren grenspaal 22 maar blijven het pad volgen aan de Belgische zijde van de grens en na enige tijd dalen we af via een grote weide en steken Noorbeek over. We lopen verder langs de Molenbeekhoeve en klimmen daarna weer fors omhoog op de Snauwenberg.
Hier steken we een hoogte plateau over en zien in de verte Kasteel Mheer en de kerk van het plaatsje Mheer liggen.
Na een afdaling steken we de grens met Nederland weer over en via een smal pad met verschillende trappetjes wandelen we verder en lopen dan België weer binnen.
Via een smal pad lopen we hier geruime tijd door een dal dat steeds smaller wordt. Het pad gaat wisselend omhoog en omlaag en na geruime tijd klimmen we via een zeer smal paadje weer omhoog en lopen daarna verder langs verschillende fruitbomen.
Na een bergkapel en grenspaal 29 lopen we Nederland weer binnen. Vanaf hier hebben we een fraai uitzicht op de Maasvallei, de stad Eijsden en in de verte d'n Observant (summit 7) en de stad Maastricht.
We dalen verder af, steken de drukke A2 over en komen door Mariadorp. Via een smal paadje lopen we verder, komen langs het station Eijsden, steken de spoorbaan over en wandelen via een statige Beukenlaan naar Kasteel Eijsden.
Dan wandelen we Eijsden binnen en lopen naar de Maasoever bij het pontje over de Maas naar Lanaye (België). Hier beëindigen wij deze etappe van de trail.

Spoorviaduct
Noorbeek
Uitzicht Mheer
Kasteel Eijsden
Maaspontje