Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Dutch Mountain Trail: 't Hijgend Hert - Gulpen 16km.

GPS

Vanaf 't Hijgend Hert vertrekken we voor de 3e etappe van de Dutch Mountain Trail.
Via een pittig klimmetje lopen we het Vijlenerbosch binnen waar we even later een prachtig uitzicht hebben op het bergdorpje Vijlen. Ook hier zien we weer in de verte de top van de Wilhelminaberg.
Na een lange afdaling in een bosachtige omgeving lopen we naar het buurtschap Rott en dalen daarna nog verder door en langs een aantal glooiende weilanden.
Even later steken we de Mechelderbeek over waarna we nog verder afdalen naar het plaatsje Wahlwiller.
In Wahlwiller steken we de drukke N278 over en daarna de Selzerbeek en volgen dan even deze beek waarna we in een weiland via een klaphek een pad omhoog oplopen richting een paar wijngaarden. We passeren hier de Hubertus Wijngaard en even later de Wittemer Wijngaard.
Na een paar akkers zien we voor ons de volgende summit liggen het Eyserbos met een zendmast op de top.
Na een afdaling komen we langs het tracé van het Miljoenenlijntje, volgen even de spoorbaan en passeren station Eys-Wittem. Dan lopen we via een tunnel onder het Miljoenenlijntje door en beginnen aan de klim naar de top van de Eyserbos. We passeren het gehucht Piepert en klimmen verder naar de 3e summit Eyserbos (197m).
Onderweg hebben we prachtige uitzichten maar de top ligt helaas volledig in de bossen.
Na de top volgen we een lange afdaling, steken het Miljoenenlijntje weer over en dalen verder af naar de Eyserbeek die we oversteken. Wandelend langs de Eyserbeek zie we op enige afstand Kasteel Cartils en steken daarna de Geul over en zien voor ons de Gulperberg liggen, de volgende summit.
Bij de eerste huizen van Gulpen beginnen we direct aan de klim van de Gulperberg en na een pittige klim door een aantal "bergweiden" bereiken we de top bij een groot Mariabeeld, de 4e summit (157m).
Vanaf de top van de Gulperberg hebben we een prachtig uitzicht over de omgeving en plaats Gulpen onder ons.
Op de top van de Gulperberg beëindigen wij deze 3e etappe van de Dutch Mountain Trail.

Panorama Vijlen
Selzerbeek
Eyserbos
Miljoenenlijntje
Kasteel Cartils