Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Oranje-Nassaupad: Gilze - Baarle-Nassau 19km.

GPS

Deze wandelroute begint bij de Sint Petrus bandenkerk aan de Kerkstraat in Gilze.
Vanaf de Kerkstraat lopen we via de Alphensebaan Gilze uit en komen langs een oude kerststal.
Even later wandelen we via een onverhard pad door de weilanden en komen we bij een oude steenfabriek. Deze steenfabriek werd gebouwd rond 1895 en was in bedrijf tot 1991. Na jaren van verval werd het complex in 2004 gerestaureerd. We zien naast het complex nog de oude droogoven.
We lopen verder over een onverhard pad langs weilanden en bosjes en passeren enkele boerderijen.
Als we weer aankomen bij de Alphensebaan volgen we een stuk deze verharde weg. Daarna lopen we de Boerbaan op en even later wandelen we het bosgebied binnen van de Chaamse bossen. Vanaf hier volgen we verschillende bospaden, komen langs kleine waterpoelen en enkele heideveldjes.
Via de onverharde Maastrichtsebaan wandelen we richting Alphen en als we aankomen bij de Zandstraat lopen we Alphen binnen.
We wandelen langs het Binckplein bij de Sint Willibrorduskerk en langs een begraafplaats.
Bij de Hofstade verlaten we Alphen weer en wandelen we naar bosgebied van de Alphensche Bergen.
Hier volgen we enkele bospaden en via de soms onverharde Ulicotensebaan verlaten we dit bosgebied. Bij de Strijbeeksche Beek gaan we een tijdje een pad volgen langs deze beek die we uiteindelijk oversteken.
We wandelen verder door een gebied met kleine bossen en houtwallen en steken dan de drukke Bredaseweg over.
Dan wandelen we naar het bosgebied van Het Goordonk. Na enkele bospaden komen we bij een grote Visvijver die in 1989 werd gegraven. De visvijver is afhankelijk van grond en regenwater omdat er geen open verbinding met een andere watergang is.
We lopen bijna om de grote vijver heen en via de Oude Bredasebaan wandelen we naar Baarle-Nassau. Over de Bredaseweg lopen we Baarle-Nassau binnen, we lopen langs de St. Jansstraat en komen daarna in het centrum bij de oude Waterpomp uit 1809 voor het oude gemeentehuis.
Vlak voor de St. Remigiuskerk staat grenspaal 214/215. Op de grenspaal zien we de twee nationale leeuwen. Hier beëindigen we deze 2e etappen van het Oranje Nassaupad.

Wandelknooppunten:
Centrum Gilze 51-74-82-12-05-21-08-02-28-30-69-68-55-44-63-64-54-87 centrum Baarle-Nassau.

Kerk Gilze
Oude droogoven
Strijbeeksche Beek
Visvijver
Oude waterpomp