Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Oranje Nassaupad: Algemeen 136km.

GPS
RouteInformatie

Het Oranje-Nassaupad: 136 kilometer wandelen door het bourgondisch Brabant.
De geschiedenis van de Oranje-Nassaus in Brabant begint in 1403, in dat jaar trouwde de Duitse graaf Engelbrecht I van Nassau-Dillenburg met de dochter van de Heer van Breda.
De Baronie van Breda kwam hiermee in het bezit van de familie Nassau die 150 jaar in het Kasteel van Breda zou wonen.
Het huis Oranje-Nassau ontstond in 1544, toen Willem I, graaf van Nassau-Dillenburg, het Zuid-Franse prinsdom Orange erfde.
Sindsdien voerde hij de titel Prins van Oranje en werd hij in 1552 op het stadhuis ingehuldigd als heer van Breda (Later bekend als Willem van Oranje).
Kasteel Bouvigne was geruime tijd het onderkomen van de Oranjes. Het slot kwam in 1614 in hun bezit en in totaal hadden achter elkaar acht prinsen het kasteel als hun onderkomen. De bossen rondom Chaam waren een jachtgebied van de Oranje-Nassaus.
Het Oranje Nassaupad voert ons langs militaire bolwerken, kastelen, kerken, landhuizen, parken, bossen, boerderijen en natuurlijk het goeie Brabantse leven.
Met de interesse in de historie en de cultuur neemt deze wandelroute ons mee door gevarieerde en prachtige natuurlandschappen waarbij beekdalen, bossen, vennen, heidevelden, landgoederen en landerijen elkaar afwisselen.
Zo komen we door historische en aansprekende steden, gezellige dorpen, het grensgebied met verschillende enclaves dit alles in het afwisselende groene gebied tussen Breda, de Belgische grens en Tilburg.
Het Oranje-Nassaupad heeft ook natuurliefhebbers veel te bieden, we passeren natuurgebieden, heidevelden die weer worden afgewisseld met bossen.
Ook verschillende soorten vogels, vlinders en amfibieën zal men in dit gebied tegenkomen.
De wandelroute is 136 kilometer lang, maar is ook als 2 aparte wandelingen te lopen:
Deel 1 - De Baronie 76 kilometer.
Deel 2 - De Kempen 97 kilometer.