Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lingepad: Buurmalsen - Leersum 24 km.

GPS

Onder een redelijk bewolkte hemel vertrekken we uit Buurmalsen voor onze laatste etappe van het Lingepad naar Leerdam.
Via Tricht en langs vele bloesemdragende fruitbomen komen we weer bij de Linge om even later de bekende Appeldijk af te lopen in de richting van Beesd. De Linge met de vele ernaast gelegen Wielen is hier nog ongerept en in de bloesemtijd hier op zijn mooist.
Onderweg passeren we de bossen van landgoed "Mariënwaerdt" en zien we aan de overzijde van de Linge de molen van Enspijk staan waarna we via een fraaie bomenlaan van Beesd binnenlopen.
In Beesd passeren we de typische kerktoren en steken de Linge over naar Rumpt waar we vlak langs de Linge blijven lopen. Na een klein rondje door Rumpt passeren we wederom een paar wielen en vele bloeiende fruitbomen en steken we onder een zonnige hemel bij Rhenoy wederom de Linge weer over.
Vanuit Rhenoy lopen we met een grote boog langs een zijtak van de Linge naar het fraaie dorpje Acquoy dat bekend staat om zijn scheve stompe kerktoren en vervolgens lopen we over de Langendijk naar het fort van Asperen. Via een tweetal sluisjes steken we de Linge weer over en lopen we Asperen binnen om even later over de monumentale "wallen" van dit fraaie stadje weer langs de Linge verder te lopen. Na Asperen lopen we over de Lingedijk rond de grote plas van het Galgenwiel in de richting van Leerdam waar we wederom weer de Linge oversteken. In Leerdam lopen we eerst langs de Zuidwal en daarna het centrum binnen om vervolgens over de Markt naar het station te lopen waar het Lingepad eindigt.

Molen van Enspijk
Kerk van Acquoy
Asperen
Pad Galgenwiel
Station Leerdam