Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lingepad: Wyler - Herveld Zuid 24km.

GPS

Onder een zonnige hemel beginnen wij het Lingepad in Wyler te belopen waar we al direct over heuvelachtig terrein de grens passeren en over de Wylerberg naar de Duivelsberg lopen. Onderweg hebben we schitterende uitzichten richting de Ooijpolder.
Vanaf de Duivelsberg lopen we regelmatig heuvel op- en afwaarts en lopen via het fraaie Filosofendal en de Vossenberg naar Beek. Deze plaats doet inderdaad haar naam eer aan door de vele beekjes die er zijn. Even buiten Beek staat de Kabouterboom, één van de dikste bomen van Nederland met een omspanning van 8,5 meter.
Langs fraaie huizen en een grote kerk daalt het Lingepad langzaam af naar Nijmegen waar we lopend langs de waltoren "Belvedere" de Waal oversteken over de bekende Waalbrug. Aan de overzijde van de Waal hebben we nog een fraai uitzicht over Nijmegen. Over een saai stukje Waaldijk lopen we langs Lent in de richting van Oosterhout.
Vlak voor Oosterhout verlaten we de Waaldijk en lopen door de bossen van het landgoed "Oosterhout" naar de gelijknamige gemeente om even later weer terug te keren naar de Waaldijk die we verder aflopen naar Slijk-Ewijk. Tussen de Waal en de Waaldijk zien we verschillende "wielen", dit zijn waterplassen die na eerdere dijkdoorbraken zijn achtergebleven en bij één van de wielen staat een oorlogsmonument. Ter hoogte van Slijk-Ewijk verlaten we de Waaldijk weer en lopen door de bossen van "Heerlijkheid Loenen" naar het gelijknamige landgoed. Na het landgoed "Loenen" passeren we de A50 en lopen we naar Herveld Zuid wat het eindpunt is voor deze dag.

Startpunt Lingepad
Grenspaal
Skyline Nijmegen
Oorlogsmonument
Ewijk