Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lingepad: Herveld - Echteld 25,5km.

GPS

De tweede etappe van het Lingepad start voor ons weer in Herveld Zuid en al vrij snel lopen we langs een fraaie molen, via Herveld Noord, de gemeente Andelst binnen waar we even later de A15 passeren en langs de spoorbaan via een smal paadje verder lopen naar Zetten.
Na Zetten maken we een uitstapje naar het fraai gelegen dorpje Hemmen, een pittoresk klein kasteeldorp met een fraai dorpsplein voor de kerk. Via de bossen van landgoed "Hemmen" lopen we verder en zien we voor het eerst de Linge verschijnen. Na geruime tijd langs de Linge te hebben gelopen buigt het Lingepad weer terug over de A15 naar de Waal bij Hien en Dodewaard.
Beide gemeenten hebben langs de Waaldijk een kerkje staan waarvan de geschiedenis op een informatiebord is beschreven.
Via de Waaldijk komen we bij "De Snor" een mooi uitzichtspunt over de Waal. Even later verlaten we de Waaldijk en wandelen we via de laagwatervariant door de uiterwaarden naar Ochten waar we onderweg weer verschillende wielen passeren.
Na Ochten lopen we wederom door de uiterwaarden en langs een grote overnachtingshaven voor boten naar de gemeente IJzendoorn waar eveneens een fraai kerkje langs de Waaldijk staat.
Na IJzendoorn kunnen we door de lage waterstand wederom de laagwatervariant van het Lingepad lopen en wandelen we via de Waardweg de uiterwaarden weer in naar Echteld waar onze route voor die dag eindigt.

Molen in Herveld
Dorpsplein Zetten
Dorpsplein Hemmen
Linge
Linge