Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lingepad: Algemeen 98km.

GPS

Lang voordat wij het Pieterpad uitgewandeld hadden was het idee ontstaan om na het voltooien van het Pieterpad, dus als we Nederland van Noord naar Zuid hadden bewandeld, daarna Nederland van Oost naar West te doorlopen.
En deze keer was er geen fles Madeira wijn voor nodig om dit besluit te nemen omdat het wandelen van onze eerste LAW ons zeer goed was bevallen.
Na even zoeken in de bestaande LAW's werd besloten dat we dit zouden doen d.m.v. het Lingepad en het Oeverloperpad.
Het Lingepad gaat van de Duitse grens achter Nijmegen, naar Leerdam terwijl het Oeverloperpad van Leerdam naar Hoek van Holland gaat.
Aangezien wij samen met onze wandelmaatjes meestal één weekend in de maand wandelen en wij het Pieterpad in maart hadden voltooid besluiten we om de tocht van Oost naar West te lopen zodat we in april en mei het gebied van de Betuwe kunnen doorkruisen als de fruitbomen volop in bloei staan.

Het Lingepad is 98 kilometer lang en één van de populairste lange-afstand wandelpaden van Nederland.
Het pad gaat door natuurgebieden en langs historische stadjes, afgewisseld met fraaie vergezichten.
Het pad gaat ook door de Neder-Betuwe, de Over-Betuwe en door het Rijk van Nijmegen, drie gebieden met een geheel eigen karakter.
De route is makkelijk te lopen en in het voorjaar, in de bloesemtijd, zal de route er weer heel anders uitzien als in het vroege najaar wanneer de fruitbomen hun vruchten dragen.

P.s.
Het Lingepad en het Oeverlopenpad zijn ondertussen opgeheven en grotendeels vervangen door het Grote-Rivierenpad.