Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lingepad: Echteld - Buurmalsen 24,5km.

GPS

Onder het genot van een stralende zon vertrekken wij vanuit Echteld met als doel om naar Buurmalsen te lopen. Vanuit de Willemspolder gaat de Lingeroute naar de Prins Bernhardsluis en steken we het Amsterdams Rijnkanaal over waar een wijziging is i.v.m. de aanleg van de Betuwelijn.
Via het Industrieterrein verlaten we Tiel en lopen we de Groenedijk op waar de fruitbomen volop in bloei staan.
Bij Zoelen passeren we de Linge en even later gaat het pad door de bossen langs kasteel "Soelen". We maken een extra rondje over landgoed "Soelen' om verderop wederom tussen de bloeiende fruitbomen het Lingepad te vervolgen naar Erichem.
Vanaf Erichem lopen we nog steeds tussen de fruitbomen naar Buren en passeren we het riviertje de Korne waarna we het fraaie oudhollandse Buren binnenlopen. In Buren lopen we langs verschillende oude monumentale panden zoals het Koninklijk Weeshuis, de oude stellingmolen "De Prins van Oranje", De Waag en de oude stadspomp. Langs de St. Lambertuskerk en door de Huizerpoort verlaten we het mooie Buren weer. Direct na Buren lopen we door het natuurreservaat van de Put van Buren met prachtige waterpartijen, moerasgebieden en rietkragen. Even later lopen we weer tussen de bloeiende fruitbomen naar de Hoge Maatsteeg waar we over een ruig graspad, langs de bossen en Assche Wetering in de richting van Buurmalsen lopen en hier eindigt de route voor deze dag.

Linge bij Zoelen
Kasteel Soelen
Koninklijk Weeshuis
Bloeiende fruitbomen
Linge