Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Krijtlandpad: Gulpen - Maastricht 23 km.

GPS

Vanaf Gulpen lopen we onder een bewolkte hemel omhoog naar de Hesselsberg en verder over het plateau naar het Gerendal.
Bij het Gerendal, een uniek stukje natuurgebied in een prachtig droogdal met een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, ligt bij de Schaapsput een fraaie picknickplaats.
Het Gerendal noemt men ook wel het mooiste bloemendal van Nederland en hier vinden we ook een fraaie Orchideeëntuin.
Verder wandelend over het Krijtlandpad komen we door de bossen van de Biesbosch en dalen we af naar Valkenburg om daar onmiddelijk weer omhoog te lopen naar de top met de Wilhelminatoren.

Hierna dalen we weer af naar Valkenburg waar we nog even omhoog lopen en achter het oude kasteel langs weer afdalen naar de vele terrassen op het Grendelplein.
Langs brouwerij "De Leeuw" verlaten we Valkenburg weer en lopen we door de bossen langs "De Geul" naar Geulhem en onderweg zien we vele, vaak oude daggroeven waar men vroeger mergelblokken uit de wand van de berg zaagde.

Vanaf Geulhem wandelen we weer bergopwaarts naar Berg waar we met een grote boog om de mergelgroeve heenlopen om daarna af te dalen richting Amby.
Via Amby lopen we naar de buitenwijken van Maastricht en verder naar het station waar deze prachtige Krijtlandroute eindigt.

Gulpen
Orchideeëntuin
Geul
Mergelgroeve
Maastricht