Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Krijtlandpad: Algemeen 90km.

GPS
RouteInformatie

Het Krijtlandpad is een Streekpad van circa 90 kilometer lang en maakt een rondje door het heuvelachtige Mergelland in Zuid-Limburg.
Het pad doorkruist Zuid Limburg van west naar oost en van oost naar west en deze rondwandeling start en eindigt in de bourgondische hoofdstad Maastricht.
Deze streek is het meest buitenlandse stukje Nederland met glooiende heuvels, lieflijke beekdalen, uitgestrekte weilanden en korenvelden, steile slingerpaadjes, indrukwekkende vakwerkhuizen, oude mergelgroeven en mijnen en heel veel kapelletjes.

Hellingbossen, holle wegen, boomgaarden, het dal van De Geul en De Gulp, zeldzame natuur, draaihekjes en schitterende uitzichten, het hoort allemaal bij dit streekpad.
Streekpaden hebben een streekgebonden karakter en zijn in tegenstelling tot de LAW's, geel rood gemarkeerd.

De variatie is groot: grindpaden op het glooiende plateau, steile bospaden, holle wegen, voetsporen door veld of weide en lopend van het ene draaihekje naar het volgende.
Op het plateau zijn de vergezichten imposant, in de intieme beekdalen van Geul en Gulp zijn het de vele natuurlijke details die het beeld bepalen.
En uiteraard komt de route langs prachtige vakwerkhuizen, mergelgroeven, kastelen en Mariabeeldjes.

Het Krijtlandpad is één van de weinige wandelingen waarvoor, naar onze Nederlandse begrippen, 'grote' hoogteverschillen moeten worden afgelegd.
De wandelroute gaat door het afwisselende heuvellandschap maar de beloning voor het 'beklimmen' van de glooiende hellingen en paden zijn afwisselende vergezichten in met name de dalen van De Geul en De Gulp.
Het letterlijke hoogtepunt van deze wandeling is het Drielandenpunt bij Vaals. Met 322,5 meter is deze toeristische trekpleister het hoogste punt van Nederland.