Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Krijtlandpad: Wolfhaag - Gulpen 19,5km.

GPS

Het belooft een tropische dag te worden als we uit Wolfhaag vertrekken voor de "beklimming" van het hoogste punt van Nederland, de 322,5 meter hoge Vaalserberg met het bekende Drielandenpunt.
Vanaf het Drielandenpunt lopen we bergafwaarts door de beschutte bossen naar Vaals.
Over het prachtige Clermontplein met het fraaie museum "De Kopermolen" en de oude Lakenfabriek die nu dienst doet als gemeentehuis.
Vanuit Vaals lopen we via smalle paadjes en door de open weilanden naar Holset dat vooral bekend is door zijn fraaie kerkje, gewijd aan de heilige Genoveva. Achter de kerk zien we een kopie van de Lourdesgrot.

Verder wandelend komen we langs Harles en het prachtig gelegen Vijlen en we lopen verder door de open weilanden naar Melleschet en via Hilleshagen naar Nijswiller.
In Nijswiller steken we de Silverbeek over en lopen we via de Bergweg naar de top van de Kruisberg waarna we langs een oorlogsmonument en via het plaatsje Cartils afdalen naar Wittem.
In Wittem lopen we langs het klooster en langs het gelijknamige kasteel.

Na Wittem gaat de route naar de Gulperberg, een pittig klimmetje op deze warme dag maar vanaf de top hebben we een fraai uitzicht over de omgeving en zien we aan de andere zijde van deze Gulperberg Gulpen liggen.
Langs het beeld op de top van de Gulperberg dalen we af naar Gulpen waar onze route voor de tropische dag eindigt op een terras met, hoe kan het ook anders, een groot glas Gulpener vocht.

Drielandenpunt
Vaals
Kerkje Holset
Kasteel Wittem
Boudewijntoren