Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Krijtlandpad: Maastricht - Noorbeek 24km.

GPS

Onder een stralende voorjaarszon beginnen we aan de eerste etappe van het Krijtlandpad.
We lopen langs de oevers van de Maas naar het zuiden waarbij we aan de overzijde van de Maas de Pietersberg zien liggen met de lelijke cementfabrieken.
We verlaten het drukke Maastricht, lopen over de Maasoever richting Eijsden en passeren verschillende grindgaten en jachthavens en lopen Oost Maarland binnen waar we over de grasdijk langs de Maas naar Eijsden wandelen.

Bij Eijsden verlaten we de Maasoever en passeren het fraaie kasteel van Eijsden en via Mariadorp steken we de drukke A2 over en lopen we het heuvelgebied van Zuid Limburg binnen.
De Ezelsweg is de eerste echte klim van het Krijtlandpad en vanaf de top hebben we een prachtig uitzicht over het Maasdal.
Via de Schelberg lopen we naar het Savelbos waar we het Pelgrimspad tegenkomen en achter camping "De Bosrand" gaat het pad via een stevige klim weer heuvelopwaarts.

We lopen nu regelmatig door een glooiend gebied heuvel op-en afwaarts en genieten van de fraaie vergezichten terwijl we onderweg oude boerenhoeven en typische witgekalkte huizen met houten stammen in de gevel tegenkomen.
Via holle wegen en draaihekjes lopen we Mheer binnen, vervolgens langs Berghuizen en zo komen we door Wesch en zien we beneden in het dal Noorbeek liggen.

Vanaf hier gaat een smalle pad steil heuvel afwaarts waarna we het oude Noorbeek binnenlopen, een traditierijk dorp waar het dorpsplein nog hetzelfde is als 350 jaar geleden.
Aangezien we hier een hotel hebben geboekt eindigt hier onze eerste etappe van het fraaie en afwisselende Krijtlandpad.

Maas bij Eijsden
Kasteel Eijsden
Ezelsweg
Kasteel Mheer
Waterpomp