Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Krijtlandpad: Noorbeek - Wolfhaag 23,5km.

GPS

Ook onze tweede etappe van het Krijtlandpad gaan we van start onder een prachtige voorjaarszon en wandelen we Noorbeek heuvelopwaarts uit.
Door een glooiend landschap wandelen we via smalle paadjes langs boomgaarden en akkervelden, door draaihekjes, langs een oude waterpomp en een kapel waarna we ruim 100 meter afdalen naar het dal van Gulp, naar het fraaie plaatsje Slenaken.
De vele hotels en terrasjes geven aan dat Slenaken toeristisch is.
In Slenaken steken we het riviertje De Gulp over en klimmen direct fors naar boven.
Als we aankomen op de grens met België lopen we het Onderste- en Bovenste bos binnen om vervolgens weer af te dalen naar Terziet.

Over de Terzietse Beek gaan we weer heuvelopwaarts naar het Geuldal en komen we uit bij de Volmolen, een watermolen aan de Geul met daarnaast een oude bakoven.
Hier besluiten we om de alternatieve route van het Krijtlandpad te nemen dat door het prachtige Geuldal gaat en we volgen de loop van de Geul tot aan de Cottessergroeve waarna het pad zeer steil 140 meter heuvelopwaarts loopt naar de Zevensprong.

Door de Kerperbossen passeren we op 260 meter hoogte een prachtig gelegen berghut met een zeer fraai uitzicht waarna we weer steil afdalen om vervolgens weer omhoog te klimmen naar het Malensbosch. Vanaf het Geuldal hebben we door het klimmen en dalen nu zo'n 400 meter hoogteverschil moeten overbruggen.
Nadat we het Malenbosch weer verlaten hebben gaat de route glooiend af naar Wolfhaag waar onze etappe voor deze dag eindigt zodat de kuitspieren weer tot rust kunnen komen.

Afdaling Slenaken
Gulp
Volmolen
Geuldal
Grenspaal