Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Dinkelpadpad: Gronau - Losser 11,5km.

GPS

Wij beginnen het Dinkelpad bij het station van Gronau.
Voordat we echt van start gaan lopen wij eerst nog even naar het centrum van Gronau langs de Dinkel.
Tevens ligt er naast het station, aan de andere zijde van de Dinkel het fraaie LAGApark. Dit waterpark is gebouwd als een paar eilandjes in en naast de Dinkel.
Als we echt van start gaan lopen we langs een oude treinloc die voor het station staat en wandelen dan onder het station van Gronau door.
We wandelen daarna Gronau uit langs de Dinkel en hier zien we direct de eerste grote Dinkelstenen.

Langs de Dinkel staan 25 kunstwerken van zandsteen die allen op een verschillende manier kunstzinnig bewerkt zijn. Deze stenen hebben de bijnaam Dinkelstenen gekregen.
Als we de Dinkel even later oversteken bij grenspaal 853 zien we duidelijk dat de rivier hier zijn oude meanderende loop heeft teruggekregen.
We wandelen verder langs de Dinkel en passeren het dorpje Glane. Even later komen we bij de Zoekerbrug, hier zien we weer enkele Dinkelstenen en daar vlakbij het kunstwerk een Nest Dinkelkoeien.

Hier verlaten we even de Dinkel en lopen door een weidegebied richting Losser.
Vlak voor Losser steken we de Dinkel weer over en wandelen naar en door het centrum van deze plaats.
Als we verder wandelen komen we eerst langs de oude Martinustoren uit de 14e eeuw en even daarna bij het Cultuurpark Erve Kraesgenberg.
In dit fraaie park zien we een zevental oude karakteristieke boerderijen uit de 17e eeuw. Tevens zijn hier een beelden- en kruidentuin en een Rosarium. Naast het park ligt het Openluchttheater Brilmansdennen, het entreegebouw van het in Saksische stijl gebouwde theater is een voormalige oude wagenschuur.

Gronau
LAGApark
Dinkel
Dinkelstenen
Cultuurpark Erve Kraesgenberg