Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabantse Wal: Lepelstraat - Moerstraten 20km.

GPS

Deze etappe van de Brabantse Wal loopt van Lepelstraat naar Moerstraten.
Na het buurtschap Lepelstraat lopen we over een verharde weg naar het buurtschap Klutsdorp en passeren we het statige gemeenschapshuis St. Antonius. Even later steken we de drukke A4 over.
Nu volgen er een aantal rustige verharde wegen en passeren we een groot kassencomplex. Na de Westlandse Langeweg lopen we een onverhard schouwpad op langs een watergang en even later lopen we via het Doornsedijkje richting Steenbergen.
Hoewel de meeste vestingwerken zijn verdwenen is Steenbergen een oude vestingstad. We passeren eerst een paar jachthavens en even later St. Gummaruskerk met zijn fraaie koepel.
Na deze kerk lopen we nog een stuk over de oude vestingwal langs de oude vestinggracht en passeren we het oude Wijngaardenbolwerk. Na het kerkhof en bij de Watertoren verlaten we Steenbergen en wandelen over de Krommeweg naar het buurtschap Welberg.
We lopen in Welberg langs de Boomvaart en passeren de H. Corneliuskerk uit 1928. Na Welberg gaan we geruime tijd de Groene Dijk volgen door de Vierhoeven Polder tot de Wouwsche Beek.
Nadat we de Wouwsche Beek zijn overgestoken volgen er nog een aantal verharde wegen door de polder De Krabbert en wandelen we richting het dorp Moerstraten. Onderweg passeren we een informatiebord over de vindplaats van een V1-raket uit de 2e wereldoorlog.
Moerstraten is ontstaan door veenontginning en werd pas in 1927 een echt dorp met een eigen kerk, de St. Theresiakerk.

Lepelstraat
Jachthaven
Steenbergen
Steenbergen
Welberg