Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Brabantse Wal: Bergen op Zoom - Lepelstraat 20km.

GPS

Deze etappe van de Brabantse Wal loopt van Bergen op Zoom naar Lepelstraat.
Nadat we vanaf het station van Bergen op Zoom naar de Grote Markt en het Beursplein zijn gelopen beginnen we deze eerste etappe van de LAW de Brabantse Wal bij het Markiezenhof.
Na het Markiezenhof lopen we via smalle straatjes door het oude deel van Bergen op Zoom. We passeren een poort in de Morganstraat en daarna de gevangenpoort in de Lievevrouwenstraat die dateert uit de 14e eeuw.
Als we het oude centrum verlaten lopen we door een groene zone en passeren het kunstwerk De Krabben (Bergen op Zoom wordt ook wel Krabbegat genoemd).
We lopen verder door het park en bereiken de oever van de Binnenschelde. We blijven een tijdje langs het water van de Binnenschelde lopen, passeren een zwembad en wandelen even verder Bergen op Zoom uit richting het Koningin Beatrixbos.
Na het Koningin Beatrixbos volgen we geruime tijd het onverharde pad langs het water van het Markiezaatmeer. Daarna een pad langs het water van de Binnenschelde en weer even later een pad langs de oever van het Bergsche Diep.
Bij de Theodorushaven lopen we over een industrieterrein en dan richting de Spinolaberg die we op een kleine afstand passeren.
Hier zien we duidelijk in het landschap nog de hoogte contouren van het noorderlijkste deel van de Brabantese Wal.
Dan bereiken we het dorpje Halsteren, we passeren het carnavalsbeeld van de Spinool, daarna de grote St. Quirinuskerk, het oude Raadhuis uit 1633 en even later de St. Marituiskerk uit 1457.
Na Halsteren lopen we via de Oude Beijmoerseweg richting de Bremberg. Via de Hemelweg en het Vagevuur wandelen we over een schelpenpad naar het buurtschap Lepelstraat en passeren de oude kerk van dit dorp.

Morganstraat
De Krabben
De Spinool
Raadhuis Halsteren
Lepelstraat