Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Malta: Westen

Het westen van Malta is het rustigste deel van het eiland ofschoon er aan de noordkusten, aan de baaien bij Bugibba, St. Pauls Bay en Xemxija vele hotels te vinden zijn.
In dit deel van Malta bevinden zich dan ook de grootste attracties van het noorden, de zandstranden. Golden Bay, Ghajn Tuffieha Bay, Gnejna Bay, Anchor Bay en Paradise Bay zijn goudkleurige zandstranden, vaak door rotskliffen gescheiden. De kliffen en kapen rond deze stranden zijn een geliefd gebied voor wandelaars.
In dit deel van het eiland zijn het binnenland en de zuidkusten voor Malteser begrippen redelijk verlaten, in de plaats Mgarr ligt de fraaie Eikerk, geheel gebouwd uit de opbrengsten van de dorpsbewoners en even buiten Magrr liggen nog delen van een oud wateraquaduct.
Bij het plaatsje Mellieha staat op de heuvelflank het oude ridderkasteel van Selmun dat nu dienst doet als hotel.
Popeye Village, speciaal gebouwd voor de film "Popeye the Sailerman", is na de verfilming een druk bezocht maar pittoresk plaatsje.
In Bahar ic-Caghaq (White Rocks) kan men in het Marine Attractiepark de dolfijnen en zeeleeuwen van nabij bekijken en enkele mensen per dag kunnen tussen de dolfijnen zwemmen.
Het schiereiland Marfa Ridge vormt het noordelijkste puntje van het eiland Malta, midden op het eiland staat, op een ruim 100 meter hoge heuvel, het grimmige 17e eeuwse Fort St. Agatha beter bekend als de "Red Tower". Tezamen met de vele wachtttorens langs de kust werd het eiland bewaakt tegen overvallers, vanaf dit kasteel heeft men een fraai uitzicht op de omgeving en de eilanden Gozo en Comino, vanaf Marfa Point vertrekken de veerponten naar Gozo en Comino.
Het Moeras van Ghadira Nature Reserve is een beschermd gebied en is buiten het broedseizoen beperkt open.

St. Pauls Bay
Kerk van Mgarr
Kasteel Selmun
Red Tower